Näringslivet nyckeln till tillväxt och utveckling

Idag påbörjar jag en turné där jag besöker stora som små företag. Jag vill känna företagen på pulsen och lyssna på vad som behöver utvecklas för att öka möjligheten till att växa och anställa fler.

För att uppnå kommunens vision om 200 000 invånare år 2050 är det helt nödvändigt att det sker en tillväxt och utveckling i Umeås samlade näringsliv. Umeå behöver såväl ett växande nyföretagande och entreprenörskap, investeringar och utveckling i det befintliga näringslivet som etableringar av nya externa företag. Näringslivet är nyckeln till Umeås framtida tillväxt och utveckling och därför prioriteras åtgärder som främjar utveckling och förnyelse i näringslivet generellt och inom specifika profilområden.

Vi socialdemokrater vill utveckla såväl skolan, vården och omsorg som kulturen och fritiden. Det är endast genom bra förutsättningar för näringslivet som vi kan skapa den skattebas som krävs för att upprätthålla en högkvalitativ generell välfärd.

Under turnén kommer jag att besöka olika branscher, jag har bokat in besök inom allt från media, måleriföretag  it-företag, innovationsföretag och stora industrier. Resan börjar idag och jag vill lägga in en växel till så att vi kan få fler företag som utvecklas och möjliggör Umeås utveckling.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>