Buisness Arena en succé

Buissnes Arena som startade igår är redan en succé för Umeå. Deltagarantalet är mellan 150-200 personer fler i år jämfört med förra året. Då det alltid är svårare att locka intresserade till ett evenemang andra året måste detta betraktas som en succé.

Fler ville veta mer om bl a Umeås utveckling vilket jag pratade om. Stefan Attefall höll i ett seminarium där vi debatterade statens ansvar gällande infrastruktur. Min ingång är att staten måste ta ett större ansvar för infrastrukturen i hela Sverige. Dagens trend är att kommuner tvingas ta större och större ansvar för infrastrukturkostnaderna, det missgynnar framförallt mindre kommuner som har svårare att finansiera infrastruktur. Under dagen träffade jag även Riksbanken som tyckte att Umeå var på rätt väg som nu vill fördubbla bostadsbyggandet vilket är ett kommunalt planeringsansvar.

Jag summerar en bra dag där jag fick nya kontakter och där vi fick möjlighet att involvera ännu fler i att utveckla Umeå.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.