Rörig partiledardebatt

partiledardebattGårdagens partiledardebatt i Agenda,SVT, var ingen höjdare. Rörigt, käbbligt och folk pratade i munnen på varandra. SVT måste se över debattform och styrning inför kommande partiledardebatter om de ska vara till gagn för tittarna.

Ämnena för gårdagens debatt var segregation, jobb, miljö och klimat, bostäder, lärarbrist och invandring. Viktiga politikområden som väljarna behöver tydliga svar från de olika partierna i.

Jag är glad över att statsminister Stefan Löfven (s) var så tydlig och trygg i statsmannarollen. Han var en av få som i debatten faktiskt lämnade besked. Jag är också glad över att vice statsminister Isabella Lövin (Mp) gjorde en stabil insats. Jag tror dock att det är viktigt att de etablerade partierna tar sig en funderare på om ”käbblandet” verkligen gynnar deras sak. Risken är att Jimmie Åkesson SD är den som vinner på att de traditionella partierna tjafsar istället för att tydligt ge besked i politiska sakfrågor.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.