Umeå fortsätter växa som besöksmål

Rdhusparken med Vven i bakgrundenGästnätterna i Umeå fortsätter att öka. Vi kan med hjälp av SCBs senaste siffror konstatera -att även en vanligtvis tung månad som januari- ökar gästnätterna med 28 % i jämförelse med samma period 2016. Det totala antalet gästnätter på hotell i Umeå var under januarimånad 43 913 jämfört med 34 259 föregående år.

 

Det är glädjande att se att besöksnäringen och turismen i Umeå  växer. Det är en viktig bransch för kommunens utveckling. Vi har i ett fullmäktige uppdrag beslutat att ta fram en strategi för hur besöksnäringen ska utvecklas. Målet är att vi ska gå från dagens dryga 1 miljard i omsättning inom turismen till 2 miljarder. Men det innebär såväl hårt arbete som mer samverkan mellan alla aktörer.

 

World Economic Forum rankar Sverige på en nionde plats när de mäter turismsektorns konkurrenskraft. Undersökningen bedömer turismens potential att skapa tillväxt och sysselsättning i framtiden, och identifierar faktorer som hindrar utvecklingen. Besöksnäringens utvecklingspotential bedöms i Sverige vara mycket stor.  Redan idag är besöksnäringen i vårt land Sveriges största tjänstenäring och har sedan år 2000 bidragit med 37 000 nya jobb i vårt land.

 

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.