Umeå en skidstad med unika möjligheter

Hans skidsmIdag har jag varit med och invigt SkidSM i Umeå. En fantastiskt trevlig upplevelse. Umeå Energi Arena Sol har förvandlats till en skidstadion mitt i stan och där kommer nu Sveriges skidelit att göra upp om medaljerna.

Umeå är en skidstad och det är viktig för kommunen att arrangemang av den här typen kan genomföras i vår stad. Det är viktigt för besöksnäringen, för hotellen, restaurangerna och handlarna. Det är viktigt för idrotten och dess utveckling och återväxt och inte minst är det viktigt för oss Umeåbor att få ta del av ett sådant förstaklassigt arrangemang.

Umeå är unikt att kunna erbjuda en skidstadion centralt i stan och dessutom klarar vi av att genomföra SM på endast natursnö. Detta är något som imponerar på bl a representanter från Skidförbundet som jag haft tillfälle att samtala med under dagen. Vi har en SkidAllians i Umeå som under åren utvecklat en tävlingsorganisation av hög klass och som inte ser några hinder utan bara möjligheter. Med dessa komponenter, en centralt placerad arena genom Umeå Energi Arena sol och en Skidallians med en välutvecklad tävlingsorganisation har Umeå alla förutsättningar att även i framtiden arrangera stora, såväl nationella och internationella, skidtävlingar. Kommunen bör och ska stötta alla sådana initiativ!

Jag har haft ett brett leende på läpparna hela förmiddagen. Damernas och herrarnas sprintstaffet har avgjorts i strålande solsken, många Umeåbor- förvånansvärt många med tanke på att det är fredag- hade sökts sig till Gamilabacken och arenan. Glada ideellt arbetande funktionärer överallt, oavsett om det handlade om hamburgestekande och korvsäljande funktionärer, pressansvariga eller start- och målansvariga så var alla glada och mycket serviceinriktade.

Jag är stolt över att vara kommunstyrelsens ordförande i en kommun med engagerade medborgare som kan arrangera den här typen av arrangemang. Njut av SkidSM under helgen, imorgon lördag är det dameras 3-mil och herrarnas 5-mil. Besök skidallians SM-sida för mer information. http://www.skidsmumea.se/

 

 

 

 

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.