150 miljoner till gymnasiets introduktionsprogram

Regeringen förstärker gymnasieskolans introduktionsprogram med 150 miljoner kronor i vårändringsbudgeten för 2017. Det är bra!

Just Introduktionsprogrammen är mycket viktiga för att obehöriga elever ska kunna nå behörighet till ett nationellt program. Och vi vet att antalet elever i introduktionsprogram har ökat kraftigt de senaste åren. Satsningen görs för att fler elever i introduktionsprogrammen ska bli behöriga till ett nationellt program i gymnasieskolan.

Det är idag oerhört viktigt att ha en gymnasieutbildning för att kunna bli självständig och etablera sig i arbetslivet. Vi kan genom statistiken konstatera att de ungdomar som fastnar i arbetslöshet är de som saknar  gymnasieutbildning.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.