Umeå kommun tillbaka till positivt resultat

 

resultat 2016I dag under kommunfullmäktige så godkändes årsredovisningen för 2016. Vi kunde fastställa kommunens resultat till + 85 miljoner och kommunkoncernens resultat till +349 miljoner kronor. Vi har lyckats minska nettokostnadsutvecklingen som 2015 låg på 4,1% till 3,2% 2016.

Det kändes riktigt bra, vi har lyckats vända den ekonomiska trenden från underskottet (2015) på -42 miljoner till dagens överskott (2016) på + 85 miljoner kronor. Jag tycker att det är på sin plats att faktiskt  tacka nämnderna för deras gedigna och budgetmedvetna arbete i denna process.

Målet är naturligtvis att kommunens resultat förbättras ytterligare under kommande år. Vi kommer fortsättningsvis att kontinuerligt se över kostnadsläget och mycket noga överväga framtida investeringar. Det är avgörande för att vi ska klara nödvändiga investeringar inom skola, omsorg och andra verksamheter utan att öka låneskulden. För behoven blir större nu när Umeå växer så det knakar. Under förra året ökade vi med drygt 2 100 personer. Det är bland de högsta noteringarna genom tiderna och en bekräftelse på att Umeå är en attraktiv kommun.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.