Stor donation till Guitars The Museum

GitarrerI dag kom ännu en bekräftelse på hur rätt det varit av oss att satsa på Guitars The Museum i Umeå. Jag är stolt och glad över att vi Socialdemokrater har stått på oss mot somligas oförstående inför denna kulturskatt och dess potential. Vi har fått ta debatten mot såväl oförståelse som mot allmänna dysterkvistar och olyckskorpar.

Gitarrmuseets samling är unik och historierna som instrumenten berättar är angelägna för många. Kanske inte för den traditionella kulturbesökaren, men för en helt ny kategori kulturkonsumenter. Vi Socialdemokrater förstod tidigt hur speciell verksamheten är och vilken potential som finns i Gitarrmuseet. Denna kulturinstitution är en viktig del för Umeås besöksnäring då den lockar människor från hela världen.

Idag blev det offentligt att  Guitars The Museum har mottagit en stor donation genom en anonym givare. Det handlar om rockmemorabilia kopplad till storheter som Paul McCartney, Madonna, Neil Young, David Bowie, The Rolling Stones, Debbie Harry, Nirvana, Pattie Smith, Kylie Minogue, Bruce Springsteen, Ray Davies, Rod Stewart och ytterligare 100-tals rockikoner. Den anonyme givaren är mycket imponerad av vad som skapats på Guitars The Museum i Umeå och vill genom sin donation bidra till det fortsatta intresset av rock- och musik för kommande generationer.

Guitars The Museum är genom donationen än mer speciellt och en ännu större kulturskatt. Det är dags att fler förstår värdet av detta för Umeå och för den nya kategorin kulturkonsumenter såväl nationellt som internationellt.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.