Vice ordförande i EU-kommissionen på Umeåbesök

Hans och EU-komI dag har vi i Umeå besök av Maros Sefcovic som är vice ordförande i EU-kommissionen och ansvarig för Energiunionen.

Vi vet idag att EU är den största energiimportören i världen, vi importerar 53 % av all energi som konsumeras. Många medlemsstater är starkt beroende av ett mindre antal leverantörer vilket gör dem sårbara för störningar i energiförsörjningen. Energiunionen syftar till att säkerställa överkomlig, trygg och hållbar energi för EU och dess medborgare. En bättre sammanlänkning mellan staterna av energiförsörjningen och en mer modern infrastruktur skulle kunna bidra till att minska avbrott och det totala energiberoendet.

Vi är glada att EU-kommissionens vice-ordförande valt att besöka Umeå för att ta del av några av alla innovationer inom miljöområdet. Han har med stort intresse kunnat konstatera att Umeå ligger i framkant med många spännande lösningar för en klimatsmart stad. Vi har fått tillfälle att informera honom och diskutera om Umeås satsningar tex  Smart Cities, Elbussar och Hållbara Ålidhem som belönades National Energy Globe Award.

 

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.