Guitars The Museum – en viktig del i Umeås besöksnäring

GitarrerI dag säkrade S tillsammans med MP i kommunstyrelsens arbetsutskott ett fortsatt tillfälligt (6 månaders) stöd till Guitars The Museum. Vi gav stadsdirektören i uppdrag att arbeta in stödet till Guitars i den budget vi har för kulturinstitutioner och museum på ca 60 miljoner kronor.  En redovisning ska ske under första halvåret nästa år

Guitars The Museum är en viktig del i kommunens ambition att utveckla besöksnäringen. Besöksnäringen i Sverige växer för varje år och har under 2000-talet varit en av de tjänstenäringar som skapat flest arbetstillfällen. Besöksnäringen håller på att utvecklas till en ny basnäring och är en viktig bransch ur flera perspektiv. Den är platsbunden, skapar många arbetstillfällen och är en bransch som i hög grad anställer unga och utlandsfödda.

Besöksnäringen kräver ett system av goda förutsättningar för att människor ska lockas till besök. Det måste erbjudas bra hotell, bra restauranger och kaféer, handel samt ett brett utbud av intressanta aktiviteter. I Umeå har vi en bra infrastruktur, det finns gott om bra boendemöjligheter likaså finns ett brett utbud av restauranger och kaféer samt handel. Det vi behöver är att säkra aktiviteter som erbjuds året om, attraherar många, är sällsynta och ligger stadsnära. Där fyller Guitars – The Museum en unik roll, inte bara för Umeå utan för hela Sverige som turistland.

Vid dagens KS AU beslutade vi även att lägga ut Scharinska villan till försäljning då AB Bostaden nyligen tackat nej till att köpa fastigheten.

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.