Vem ska lyfta Grekland ekonomi?

 

Den ekonomiska krisen är det väl ingen som undgått att ta del av den senaste tiden. Länders bankväsenden har fått på ett okontrollerat sätt försätta bl.a. Greklands ekonomi på spel.
På radion igår hörde jag att det inte blir några räntesänkningar från Europeiska centralbanken vilket påverkar också räntan i alla europeiska länder. En räntesänkning skulle få konsumtionen att rulla igång i dessa ekonomiskt drabbade länder.
Nu när politikerna i dessa länder inte får hjälp med räntesänkningar måste man ta ett eget politiskt ansvar och börja reformera upp landets ekonomi.
Jag säger inte att det är fel att lokala politiker tar ett större ansvar men problemet i detta sammanhang uppstår är när arbetskraften är rörlig och kompitensen kanske flyttar iväg då åtstramningspaketen slår in. I intervjuer med ungdomar från Grekland säger dom att de kommer att flytta ifrån Grekland när de inte tror på landets framtid.
Jag har förståelse för dessa ungdomars uppfattning när ungdomarna ska betala för något som någon annan ställt till med.
Det som känns tröstlöst är att de som ställt till det ekonomiskt går fri, och de unga ska betala notan genom troligtvis olika åtstramningsreformer. Många ungdomar kommer att rösta med fötterna och flytta.
Min fråga är då, vem ska lyfta Grekland ekonomi?
 
Hans Lindberg (s)

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.