Besök av Komatsu koncernledning

 

Idag får vi besök från Japan av Komatsu Forest koncernledning. Anledningen är att företaget gett en donation på 35 miljoner till Dragonskolans teknikcenter. Det är Sverigeunikt då det aldrig tidigare varit företag som donerat så stora summor till en skola. Donationen är i linje med företagsfilosofin i Japan – hemmanation för Komatsu – där företag av tradition ger tillbaka till det samhälle de verkar i.
Det känns hedrande att spännande att kunna utveckla en teknikutbildning som inte kommer att finnas någon annan stans i Sverige. Eleverna får en utbildning som har den senaste tekningen och kommer att göra eleverna fullfjädrade inom teknikområdet.
Pengarna har använts för att rusta upp lokalerna men det är också betstämt att lärarna ska fortbildas löpande för att kunna hänga med i teknikutvecklingen.
Ser fram emot att vi får visa upp framtidens utbildning idag!
 
Hans Lindberg (s)

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.