Restriktivitet och måttfullhet gäller vid all representation

Jag vill inleda med att konstatera att massmedia har en viktig uppgift i att skildra vår omvärld på ett källkritiskt och objektivt sätt. Media ska, och det är mycket viktigt att slå fast, granska makten.

Idag har såväl Västerbottensnytt http://www.svt.se/nyheter/lokalt/vasterbotten/kommunen-bekostar-mat-och-alkohol-pa-studieresor som VK http://www.vk.se/1946003/bryter-mot-kommunens-alkoholpolicy haft som nyhet att det kommunala bostadsbolaget Bostaden AB ”bryter mot kommunens alkoholpolicy”. Folkbladet rapporterar mer nyanserat och påpekar att såväl kommunen som bolagen har alkoholpolicys och att det är oklart om någon policy brutits. http://www.folkbladet.nu/plus/1797160/oklart-om-bostaden-brot-mot-alkoholpolicy

När det gäller kommunen och vår alkoholpolicy så bjuds det generellt inte på alkohol vid intern representation, dock kan vid särskilda tillfällen undantag göras  Restriktivitet och måttfullhet ska alltid gälla. AB Bostadens styrelse och VD var under 2015 på en studieresa till Berlin. Till middagen bjöds deltagarna på ETT glas vin. Detta är enligt mitt tycke väl inom gränsen för restriktivitet och måttfullhet. Att det handlar om en liten mängd påtalade ju även SVTs rapporter under intervjun med mig tidigare idag.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.