Vi arbetar för att förebygga våldsbejakande extremism

 

Umeå har ett brett angreppssätt kring frågor som rör våldsbejakande extremism. Sedan 2014 arbetar vi inom kommunen aktivt med att förebygga våldsbejakande extremism inom ramen för våra beprövade uppbyggda struktur. Vi arbetar dessutom sedan förra året tillsammans med polismyndigheten i ett konsultationsforum. 

Detta forum fungerar som ett specialiststöd för olika professioner inom kommunen som t ex lärare, kuratorer, personal på socialtjänsten, fritidsledare eller personal vid vårdcentraler. De kan via konsultationsforum begära vägledning i ärenden som berör våldsbejakande extremism. Ett antal personer från olika verksamheter har specialistutbildats för att sitta med i detta konsultationsforum och ge stöd kring frågor som rör våldsbejakande extremism i alla former. Konsultationsforum mot våldsbejakande extremism följer lägesutvecklingen varje vecka.  Just nu arbetar vi även-inom ramen för Umeå BRÅ- med en handlingsplan mot våldsbejakande extremism.

Vi tar utveckling kring våldsbejakande extremism på stort allvar och jag är glad över det förebyggande arbete som görs, det konsultationsforum vi nu har och den kommande handlingsplanen.

 

 

 

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.