Idéfattig politik

 

Idag går Moderaterna ut med en kampanj över Sverige där man ska dela ut 60 000 vykort.
Det stora bekymret de vill basunera  ut är tydligen Socialdemokraterna i deras kampanj. Krogmomsen och lägre arbetsgivaravgifter för de som anställer ungdomar är moderaterna särskilt stolta över men det är inget nytt som förändrar ungdomsarbetslöshetssiffrorna. Sverige har fortfarande bland de högsta ungdoms arbetslöshetssiffror i Europa.
Jag blir lite besviken på Moderaterna då idépolitiken handlar om de sänkta kraven i skolan och lägre pris på hamburgare.
De kunde istället valt att satsa på en utbyggnad av yrkeshögskoleutbildningar där bara 26 % av de utbildningar som ansöker om att få starta blir godkända. Jag tycker att istället för att minska budgeten på vuxenutbildningarna vågat gå en annan väg och satsat på arbetsmarknadsutbildningar för våra ungdomar till de branscher som behöver arbetskraft.
 Moderaterna kunde ha valt en annan väg även i gymnasiereformen där fokus istället skulle vara på kunskap och innovation. De kunde ha frågat näringslivet hur vi ska lösa den kommande arbetskraftsbristen.
 Det finns med andra ord utmaningar men Moderaterna saknar idépolitik och går den lättaste vägen och sänker kunskapsnivåerna i skolan och ger oss billigare hamburgare.
 
Vi kommer att förstå mindre och må sämre med den politik som förs idag!
 
Hans Lindberg (s)

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.