När rekordgenerationen ställer krav

 

 
I en djupintervju som analysföretaget Kairos Future gjort med den så kallade rekordgenerationen som nu börjar pensionera sig ställs höga krav på samhället.
När rekordgenerationen och anhöriggruppen fått svara på frågan om hur livet som framtida pensionär kommer att bli är 4 av 5 positivt inställda. Varannan av de personer födda mellan 1945 och 1954 tror till och med att livet kommer att förändras till det bättre. Två tredjedelar litar dock inte på att äldreomsorgen kommer att ta hand om dem när det väl behövs.
Det kommer att ställas betydligt högra krav på samhället framöver inom detta område. Och frågan är om vi har råd utifrån dagens finansiering. Dessutom pratas det mer och mer om anhörigas roll i vården och är på väg att bli en allt känsligare fråga.
Hur kan vi möta upp rekordgenerationen behov på att ha roligt, stimmuleras och utvecklas som individer inom äldreomsorgen. Den mediala bilden av äldreomsorgen är inte alltid skönmålande och skapar oro inför framtiden för våra äldre.
Utmaningarna är med andra ord stora och tror att framtiden kommer att ställa större krav på samhället inom detta område.
 
Hans Lindberg (s)

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.