Vad gör man om man redan passerat dag 180?

Förra veckan presenterade den rödgröna regeringen och sina samarbetspartier ett nytt förslag till regeländring gällande personer som varit sjuka i Covid-19 och varit sjukskrivna i 180 dagar och enligt gällande regelverk ska deras arbetsförmåga prövas mot hela arbetsmarknaden. Det nya förslaget från regeringen innebär att de inte ska prövas på dag 180 utan först på dag 366 då vi i nuläget har liten kunskap om hur efterförloppet ser ut för en person som varit sjuk i Covid-19. Förslaget till regeländring är gott nog men föreslås träda i kraft 1 mars 2021. På en fråga vad som kommer att gälla för de Covid 19 sjuka som redan idag passerat dag 180 svarar företrädare för samarbetspartierna svävande att det är oklart men man hoppas att Försäkringskassan kan trycka ”hold” på dessa sjukskrivningar i inväntan på en nya regeländringen.

Min fråga till statsrådet blir därför

– Vad avser statsrådet vidta för åtgärder för de personer som varit sjuka i Covid 19 som redan idag passerat dag 180 eller inom kort kommer att passera dag 180?

 

Elisabeth Björnsdotter Rahm (M)

4 kommentarer

  1. Leif Berglund

    De skulle ni ha tänkt på tidigare. Vad gör man om passerar 180 sjukdagar?
    Applåderar i riksdagen?
    Vad säger man åt den cancersjuke som passerat 180 dagar och ligger på Axlagården?
    Applåderar i riksdagen?

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.