Hur blir det med spårbyte?

Justitie- och migrationsminister Morgan Johansson intervjuades nyligen i Sydsvenskan. En del av intervjun handlade om arbetskraftsinvandring och regelverket för arbetskraftsinvandring. Av intervjun framkommer att justitie- och migrationsministern ser en reformering av regelverket för arbetskraftsinvandringen som sin ”stora uppgift” under mandatperioden.
Samtidigt finns en överenskommelse inom januariavtalet att ”dagens regler för arbetskraftsinvandring ska värnas”.
Moderaterna delar bilden av att det finns problem med gällande regelverk och har skarpa förslag om förändringar. Ett av dem är förbud mot spårbyte, det vill säga möjligheten att före detta asylsökanden kan beviljas uppehållstillstånd för arbete efter att ha fått ett lagakraftvunnet utvisningsbeslut tas bort. Det är en viktig förändring som behöver komma till stånd.
Med anledning av detta vill jag fråga justitie- och migrationsminister Morgan Johansson:

Är ministern beredd att ta initiativ för att ta bort möjligheten för så kallat spårbyte för asylsökande?

 

Elisabeth Björnsdotter Rahm

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.