Kvinnojouren i Lycksele

I går kväll var jag på Kvinnojouren i Lyckseles årsmöte. Det var en stor samling starka kvinnor som hade samlats för att både ha årsmöte och även diskutera aktuella frågor. Jag blev under årsmötet invald i styrelsen vilket jag är väldigt hedrad över och ser fram emot ett spännande uppdrag. Kvinnojouren i Lycksele är uppbyggd på ideella krafter. Det är svårt att driva en kontinuerlig verksamhet när man inte vet från år till år vilken ekonomi man har att röra sig med. Kvinnojouren driver ett skyddat boende där beläggningen tyvärr är stor. Vi var helt överens om på årsmötet att målet för Kvinnojourens verksamhet måste vara att lägga ner sig själva, att vi inte har behov längre för en verksamhet som Kvinnojouren. Återigen får jag säga tyvärr, så ser verkligheten inte ut på det sättet. I de skyddade boendena har 10 kvinnor fått skydd under det år som gått och de har fått säga nej till ännu fler på grund av platsbrist. En tuff verklighet som gör att jag känner att mitt engagemang är stort i dessa frågor.

Elisabeth Björnsdotter Rahm (M)

3 kommentarer

  1. Oberoende Politisk Bedömare

    Kvinnojourerna gör ett mycket viktigt arbete som tyvärr inte alls ges de ekonomiska förutsättningar som krävs för att kunna göra ett ännu bättre jobb. Med ordentlig finansiering från politiskt håll hade verksamheten kunnat ta hand om fler än ett fåtal.
    Lycka till med engagemanget och kämpa på!

    • Elisabeth Björnsdotter Rahm (M) (inläggsförfattare)

      Regeringen har ökat stödet till landets kvinnojourer och dessa pengar distribueras ut av Socialstyrelsen. Detta räcker inte och det gäller att arbeta för ett större ansvarstagande från landets kommuner.

      • Oberoende Politisk Bedömare

        Som sagt, med en vettig finansiering hade fler än ett fåtal kunnat få den hjälp som är så viktig.

        Ni som är engagerade gör ett fantastiskt jobb med de små medel som ni får till er.

        Kämpa på och hoppas framtida regeringar kan inse behovet av en ökad finansiering.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.