Stort intresse för valfrihet !

 

 
Konkurrensverket har presenterat en delrapport till regeringen om hur kommunerna i landet använder sig av valfrihetssystem. Antalet kommuner som använder sig av valfrihetssystem inom exempelvis hemtjänsten  har tredubblats på tre år.   Populärast är systemet i förortskommuner där 79% av kommunerna infört systemet. Intresset är betydligt lägre i mindre kommuner. Att införa LOV:en (Lagen om valfrihet) i en kommun innebär att man öppnar upp för valfrihet och en mångfald inom exempelvis hemtjänsten och jag tycker det är positivt att kommunerna erbjuder en möjlighet att välja utförare.

Elisabeth Björnsdotter Rahm (M)

2 kommentarer

  1. lf

    Ja,men du har kanske inte varit hemma och sett hur det har gått.Girigbukarna har ju tagit våra skattepengar.Riskskattebolag har har ju kapat till sig de pengar som såväl behövts inom vården.
    Och du pratar om valfrihet.Ja,det är kanske en valfrihet att riskkapitalbolag tar våra skattepengar.
    Nä,Elisabet då du säger att det är stort att välja då har du gått tillbaka till brukspatronernas tid.

  2. Elisabeth Björnsdotter Rahm (M)

    Svar till lf (2012-02-09 19:32)
    Jag försvarar inte hur riskkapitalbolag hanterar de vinster som görs i sina bolag. Att sluta tro på valfrihet för att ett fåtal vårdbolag drivs av rikskapitalbolag blir en felaktig bild av verkligheten. Det finns många aktörer som tillhandahåller bra alternativ till en kommunal verksamhet och det är den valfriheten jag förespråkar. Att jag ska erbjudas en möjlighet att välja bort det jag inte vill ha och välja till det jag vill ha.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.