Inspiration kommer från sysselsättning!

 

Gårdagens partiledardebatt var intressant på många sätt. Håkan Juholt förstod inte var vår statsminister Fredrik Reinfeldt fick sin inspiration till att genomföra alla reformer ifrån. Det kan givetvis bara vår statsminister själv svara på,  men många i vårt land anser att sysselsättning är den viktigaste frågan och att försöka genomföra en  reform som innebär att så många som möjligt kan ha en sysselsättning utifrån sin egen kapacitet måste vara inspiration nog . Vi kan inte som oppositionen lova höjning av alla bidrag  och tro att det är den stora fråga som ska rädda Sverige.
I dag är det frågestund i kammaren och jag kommer att ställa en fråga till vår biståndsminster om hur vi kan påverka vårt bistånd till kvinnor för att bättre stärka kvinnors förutsättningar.

Elisabeth Björnsdotter Rahm (M)

3 kommentarer

  1. Krister Klermalm

    Det är många av ensamstående föräldrar som vill ha ett arbete med heltid, fnuktionshindrade inte heller blir diskriminerade på arbetsmarknaden att kunna få sig ett arbete, Sjuka som får tillfriska sin egen takt med möjlig rehanblitering tillbaks till arbetsmarknaden. Sjukskrivna som har en viss arbetsförmåga kan även dem arbeta efter sin förmåga utan at bli diskriminerade. Så det är många i vårt land som är ansvarstagna att vilja jobba.

    Ingen av dessa vill inte ha en sysselsätningar som du inte kan stå på egna ben på – alltså egen försörjning. Välfärdstaten ska finnas för alla dessa som inte har ett arbete, eller sjukskriven eller är föräldra ledig , vård av anhörig – under dessa förhållande ska du ha försäkring utan att behöver förvanska livskvalitén eller sälja hus och bil för det. Välfärden ska ta vara varje individs kreativa förmåga och inte låsa in i systemen att kunna arbeta åt att ekonomisk stå på egna ben.

    Tragiska är att eran ”arbetslinje” inte innefattar dess säkerhet och trygghet utan slår med piskan att ställa folk i sämre läge. Varför behandlar ni så illa för dessa faktiska sjuk personer till bar backe hos social kontoren då? Ni värna inte alls eller deras kapacitet med eran sjukförsäkring. Eran politik är inte räddningen heller.

    Varför ser ni V, S och Mp inte som enskilda parti politik även om vi är i oppistions ställning. För vi alal tre kör vår politik idag. Det mest utmärkande partiet är Mp som vill införa et enhetligt välfärdsystem. Det stärker arbetstillfällen bättre än med eran politik och dagen välfärd system.

  2. Elisabeth Björnsdotter Rahm (M)

    Svar till Krister Klermalm (2011-06-16 21:30)
    Du funderar varför jag inte tittar på oppositionen var för sig. En anledning är att de flesta av era förslag är ofinansierade och det fungerar inte att lova allt till alla utan att veta var vi ska ta pengarna ifrån. Vi har en tydlig linje där de målet är att de flesta har en arbetskapacitet. Den ska utgå från individens egna förmåga. Jag veta att det är svårt och sepciellt i midre kommuner att hitta arbetstillfällen som matchar.

  3. Krister Klermalm

    Det är sig likt med era åsikter med våra förslag, särskilt Miljöpartiets olika förslag som är finansierade av omfördelning av våra gemensamma resurser och tillgångar.
    Titta på MPs förslag med ”Arbetslivstryghet” är den finansierad med befintliga systemens medel som ska nyttjas annorlunda och förvaltas mer konkret och mer åt att det ska utgå från individens egna förmåga och kreativitet.
    I många av våra andra förslag är också finasierad på liknande sätt att fördela och förvalta på ett mer modernare som passar för varje individs kapacitet, mer än vad det görs idag med er andras politik drivs med. Därav kan se det ser ut som att det inte finns någon finansierad förslag ännu. Det kan finnas färdlig budgett till förslagen som inte nödvändigt att redovisa, för ni andra sulle ändå rösta ned det.

    Ert tydliga linje är suddig i med hur ni har förändrat arbets- och sjuk-försäkringen. Där utgår ni inte ifrån individens arbetsförmåga, för ni slänger ut de faktiska sjuka ut på arbetsmarknaden och sedan får gå till socialtjänsten av att ha förlorat sin sjukersättnings nivå när dessa kommer tillbaks i sjuksystemet.
    Det är bra att vården ser människan och kan reablitera tillbaks till arbetsmarknaden. Dock inte med tidsgränsen som försämrar individens mående och ekonomi.

    Det är tjänstpersonerna som inte gör sitt jobb som det ska för att finna arbeten, upplysa företagen om olika ersättningar samt vilka som kan passar att arbeta hos dem.
    Ett annat område som gör att det inte finns arbeten på mindre kommuner och i landsbygden. Är att banker och andra låneinstituationer inte släpper till riskkapital för dem har en vrängd syn på driftiga människor och bärande företag att satsa på i landsbydgen. Storstad tänket skadar företagsklimatet och investeringarna i mindre kommuner och landsbygden. Ändra på attityderna här så kommer det av jobben.
    Var finns dessa faktiska nya arbetena, jo i små och ny startade företag. Jobben kommer även dessa mer ute i langsbydgen bara investerings modet råder.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.