Studiebesök för hela slanten!

I fredags besökte jag tillsammans med mina riksdagskollegor fr v i bild Josefina Fischier,  Lena Asplund och Ann-Charlotte Hammar-Jonsson  Ängelholm. Vi var på en rad spännande företagsbesök. Ett av dom var på en stor företagspark som heter Valhalla Park. Den ägs av PEAB och hyr lokaler till en rad olika företag och skolor. En av skolorna vi besökte var PEAB skolan. En gymnasieutbildning inom  bygg- och annläggning.  Det finns även möjighet att komplettera upp kunskaper på denna skola. De har drivit denna skola sedan 2006 och i princip alla som gått denna utbildning har fått arbete efter avslutad utbildning.

I går var jag i Umeå och träffade Restaurangnäringen och efter det  träffade jag  företrädare för näringslivet och dessutom var ett besök på biblioteket i Riksdagshörnan inplanerat. 

Elisabeth Björnsdotter Rahm (M) 

2 kommentarer

  1. John

    Du Elisabeth , är det finare att gå Peab-skolan än din hemmaskola på Tannen med samma utbildning . Personligen tror jag inte det , att slå in en spik behöver man inte resa 100-tals mil för att lära sig . Jag ska ge dig ett Tips ” besök Gymnasieutbildningen på Tannbergsskolan i Lycksele och du ska se att dom ger lika bra utbildning som vilken annan skola som helst ” men gör också en analys om varför inte Byggindustrierna har tagit in Lärlingar för dom framtida behov som har behövts . Nu ropar dom efter Utlänsk arbetskraft från städerskor till byggnadsarbetare. Min fråga ” är det för att man bara är intresserad av en sak Lönedumpning ? Skyll inte på för höga Lärlingslöner för en av slogan som M har är att ”man ska kunna leva på sin lön”. Väntar på svar , men gör mig ingen förhoppning . Du tycks sålla och svara på det som är enkelt och ger poäng.

  2. Elisabeth Björnsdotter Rahm (M)

    Svar till John (2012-05-08 20:26)
    Det finns en rad olika utbildningar runt om i vårt land och det är ingen som påstått att någon är finare eller bättre än någon annan. Jag tycker det är intressant att göra besök på andra ställen i vårt land och lära av vad andra gör. Jag kallar det att utvecklas. Jag vet att Tannbergsskolan i Lycksele håller hög kvalitet. Att kunna erbjuda personer utan fullständiga betyg en lärlingsanställning är bra för att kunna få in en fot på arbetsmarkanden. Sen kan man alltid diskutera lönenivåer. Detta ligger ofta på avtalsrörelsen. Att få lön som lärling är en bra start på arbetslivet men man kan inte förvänta sig samma lönenivåer som om man hade haft en färdig utbildning. Detta är dock inte samma sak som att man inte ska kunna leva på sin lön.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.