Vinnarskalle!

I går kväll lyssnade jag på Kajsa Bergqvist.  Vår stora höjdhoppare talade om hur man skulle bli en vinnarskalle. Ett intressant föredrag om att våga sätta mål, våga förändra och våga tro på dig själv. Det är intressant att sätta hennes målbild på andra områden och på så sätt arbeta för förändring. I den politiska världen är detta en viktig del att våga arbeta för en förändring. Vi påstår ofta att sport och politik inte hör ihop men på detta plan finns definitivt stora likheter.

Elisabeth Björnsdotter Rahm (M)

3 kommentarer

  1. Krister Klermalm

    Kajsa bergkvist hade i sin omgivning som ville att hon skulle bli en vinnarskalle. Verkligheten ser ut för många helt annorlunda ut om så det handlar om arbete, familj eller ekonomiska områdena. Visst är det bra med förebilder och förläsningar om bland annat vinnarskallar. Glöm för skull inte att det finns de som blir nedslagna längs vägen till sin egna framgång. Ingen är förtjänt att bli nedslag av myndigheterna. Kom ur eran bubbla och lev med ”verkliga folket”.

  2. Elisabeth Björnsdotter Rahm (M)

    Svar till Krister Klermalm (2012-05-09 18:40)
    Det Kajsa Bergqvist beskrev var hennes egna vilja att förändra, att våga tro på sog själv, våga sätta höga mål även om man inte når ända dit. Vi har alla olika förutsättningar i livet och det går aldrig att jämföra andra människor med varandra. det som jag tyckte var intressant var att det hon sa gick att lyfta in i andra områden än bara höjdhopp.

  3. Krister Klermalm

    Kan vi sätta in hennes ord i välfärden så kan vi få fler vinnareskallar .
    Vi har olika förutsättningar att inte ha en dräglig liv som det ser ut idag.
    Där de arbetslösa, fas3, funktionshindrade, sjuka mfl inte har verktygen till det som andra har som tar för givet.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.