Nya reformer för våra unga!

I går var det Moderaternas dag i Almedalen. En rad seminarier och föreläsningar ägde rum inom olika områden och det var väldigt tydligt att det stora fokusområdet var jobb och fortsatt utveckling av arbetsmarknaden. Fredrik Reinfeldt lyfte fram nya förslag för att hjälpa ungdomar som står långt ifrån arbetsmarknaden. Den sittande Allians regeringen har infört en rad reformer för att möta den arbetslöshet vi ser idag och de förslag som statsministern lade fram igår kommer ytterligare att underlätta för att kunna erbjuda unga en plats på arbetsmarknaden. Att ytterligare stärka upp möjligheterna att skapa lärlingsutbildningsplatser med finansierad handledartid är positivt. Den arbetslinje som Alliansregeringen lyfter fram innebär att alla ska erbjudas en plats på arbetsmarknaden utifrån den egna förmågan, Vi är inte där ännu men mycket sker för uppnå målet .

Elisabeth Björnsdotter Rahm (M)

En kommentar

  1. Neo

    Ungdomsarbetslösheten är enbart 6,7 %, vilket alltså inte är mer än för övriga åldersgrupper, eftersom heltidsstuderande självklart inte är ”arbetslösa”! Det är en enorm skillnad på att enbart vara ”arbetssökande” mot att vara verkligt ”arbetslös”, så EUs sätt att statistiskt beskriva ungdomsarbetslösheten, då även icke arbetslösa unga ändå räknas som arbetslösa, är extremt skadligt och leder till att att felaktiga och åldersdiskriminerande beslut fattas av politikerna!
    GOLVET i arbetslöshetsersätningen, a-kassan, måste höjas till minst ”existensminimum” oavsett tidigare eventuell inkomst så att INGEN arbetslös ska som idag tvingas ta den onödiga byråkratiska och för samhället extremt dyra omvägen via Socialtjänsten, efter att ha tvingats sälja bil o bostad o göra sig av med alla bankbesparingar, för att få ut sin arbetslöshetsersättning motsvarande ”existensminimun”! Det är skandal att vare sig Socialdemokraterna eller Vänsterpartiet eller ens facket värnar om denna stora grupp fattigaste o svagaste i samhället!
    Det borde vara självklart att ALLA arbetslösa ges en gemensam grundersättning plus en behovsprövad tilläggsersättning som kan kombineras med en privat inkomstbortfallsförsäkring! Samhället ska självklart basera ersättningar enbart på faktiskt behov!
    Alla arbetslösa bör ”anställas” av ”bemaningsföretaget” Arbetsförmedlingen och alltså ges den gemensamma grundersättningen…, men avtalsenlig lön då de hyrs ut eller placeras i åtgärd, FAS 3…! Istället för att som idag bemöta de arbetslösa som om de vore lata kriminella som måste övervakas noga så att de inte lurar till sig, stjäl, arbetslöshetsersättning, så måste Arbetsfrmedlingens enda uppdrag vara att hitta jobb eller uthyrningsuppdrag åt sina ”anställda”/arbetslösa!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.