Var är lyhördheten?

En ny undersökning presenterades i går om hur vi ser på den föräldraförsäkring vi har och hur den ska utformas. En stor majoritet av de tillfrågade vill att de berörda, alltså föräldrarna, själva ska bestämma hur de vill använda de föräldraförsäkringsdagar de har rätt till. Alla familjer har olika förutsättningar och då kan det inte vara rätt att staten ska bestämma vem av föräldrarna som ska vara hemma med barnen. Allianspartierna är överens om att frågan ska beslutas av den egna familjen, även många av de röd/gröna väljarna har likartad uppfattning. Trots detta tydliga budskap så annonserar (S) att de kommer att lyfta fram kvoterade föräldraförsäkring som en valfråga 2014. Var är lyhördheten?

Elisabeth Björnsdotter Rahm (M)

4 kommentarer

  1. Erik Jonsson

    Hur tänker du då gällande undersökningen som visar att en majoritet av svenskarna vill att vinster förbjuds i välfärdssektorn? Tänker Alliansen vara lyhörd för detta önskemål? Undersökningen visar dessutom att det finns borgerliga väljare som inte heller är intresserad av vinster i välfärden.

  2. Leif

    Lika lyhörda som ni är i andra ämnen. Politiker måste lida av selektiv hörsel. Tänk om ni kunde förstå det.

  3. Erik Jonsson

    Intressant reflektion. Hur tänker du då gällande svenska folkets mening om att förbjuda vinster i de privata välfärdsföretagen?

  4. lf

    Vad finns lyhördheten .
    Ja, inte finns den då hos dig.
    Jag har i en tidigare kommentar då det gäller valfriheten i skolan frågat dig om du inte vill verka för en jämlik skola.
    Du svarade rent generellt att man har ju möjligheten att välja.
    På alla kommentarer från borgligheten så vill man inte ha en jämlik skola.
    Jag har ju vuxit upp då man stimulerade privata insatser i skolan av ett visst syfte.
    Jag vet vad det syftade till.
    Vänner låt oss aldrig gå tillbaka till den skola där pengarna och makt styr.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.