Ljusmanifestation i Almedalen!

Almedalen avslutades för min del på ett fantastiskt sätt igår. Vår statsminister Fredrik Reinfeldt höll ett tal som verkligen visade varför han är landets statsminister och det var en tydlig bild som beskrevs vad en annan regering skulle innebära för Sverige. En väg vi inte vill se. Precis före Fredriks tal hade jag förmånen att få hålla ett anförande på en ljusvaka mot skövling av organ i Kina. Landet är en enpartistat som har skrivit på en rad olika konventioner om mänskliga rättigheter men de efterlevs inte. Människor i Kina som utövar en religion som inte är godkänd av den kinesiska staten riskerar långa fängelsestraff. Många av dessa religiösa utövare bla. Falun Gong utövare har under fängelsetiden försvunnit och enligt en rad olika rapporter blivit offer för skövling av organ som sedan säljs vidare till ett högt pris. Det är ett stort brott mot mänskliga rättigheter.

Elisabeth Björnsdotter Rahm (M)

4 kommentarer

  1. Franki

    Kan du förklara denna mening….eftersom den förmodligen innehåller ordfel:
    ”Människor i Kina som utöver en religion som inte är godkänd av staten riskerar långa fängelsestraff.”

    Menar du ”utövar”?

    I övrigt….varför så många stavfel? Har damen må hända smuttat för mycket på ”moderatbålen” 🙂

  2. Dan

    Hej Elisabeth
    Tack för ditt tal, deltog på ljusvakan och hörde det, synd att det blåste så mycket och att inte så många höra dina väl valda ord, men just efter att du gått kom dock ca 500 personer i ett långt tåg och såg oss.
    Kommer själv från Umeå och hoppas politikerna där är lika rättframma och öppet kritiska av Kinas brott mot MR som du. Hörde dock nyligen att de i Umeå har en skola som börjat med ett så kallat ”Confucius-klassrum” vilkas motsvarigheter på universiteten i Sverige och andra länder anklagats för att ha kopplingar till Kinas propagandamyndighet, har du tid så läs gärna mer här: http://www.saynotoci.ca/

  3. Dan

    Hej Elisabeth
    Tack för ditt tal, deltog på ljusvakan och hörde det, synd att det blåste så mycket och att inte så många höra dina väl valda ord, men just efter att du gått kom dock ca 500 personer i ett långt tåg och såg oss.
    Kommer själv från Umeå och hoppas politikerna där är lika rättframma och öppet kritiska av Kinas brott mot MR som du. Hörde dock nyligen att de i Umeå har en skola som börjat med ett så kallat ”Confucius-klassrum” vilkas motsvarigheter på universiteten i Sverige och andra länder har anklagats för att förvrida kinesisk historia rejält och har direktkopplingar till Kinas propagandamyndighet, har du tid så läs gärna mer här på saynotoci.ca

    • Elisabeth Björnsdotter Rahm (M) (inläggsförfattare)

      Jag anser att Mänskliga rättigehter gäller för alla oavsett var du bor eller vem du är. Jag har ett starkt engemenag i frågan och har haft det under väldigt många år. Jag var med och blidade en Amnestygrupp i Lycksele i slutet av 1980 talet. Jag ställer gärna upp om ni behöver min hjälp och stöttning.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.