Ett effektivt lantbruk!

I går var jag på besök i Bratten utanför Lycksele och träffade Elisabeth och Dan Ögren på deras lantbruk. De driver ett modernt lantbruk med drygt 70 mjölkkor och sammanlagt nästan 140 djur på lantbruket. Det är intressant att se hur effektivt deras lantbruk fungerar och vilket enormt arbete som krävs för att driva ett lantbruk av denna storlek. Det finns många utmaningar att driva lantbruk i Sverige och framförallt i en liten inlandskommun som Lycksele. Sverige har ett starkt djurskydd vilket skiljer Sverige från andra EU länder, det innebär att det kostar mer pengar att uppfylla alla dessa lagar. Det är givetvis positvt att Sverige har ett starkt djurskydd och de övriga EU-länderna borde följa Sveriges exempel. Ett stort orosmoln som kommer att påverka alla lantbrukare hårt är de rödgrönas aviserade skattehöjningar på diesel, drivmedel, höjd vägtrafikskatt, höjd skatt på konstgödsel. En rödgrön regering kommer inte att gynna svenska lantbruk och definitivt inte i norra Sverige.

Elisabeth Björnsdotter Rahm (M)

En kommentar

  1. Ingela Lpo

    På vilket sätt skiljer sig Svergie från andra EU länder när det gäller djurskydd.
    Det djurskydd som flyttades till länsstyrelserna har urartat. Det görs inga djurskyddskontroller annat än på små gårdar och hundar, hästar och katter. Och då går man ofta in och tar djuren och antingen avlivar dem efter en eller två månader i någon risig anläggning eller säljer dem vidare för en mycket liten peng och de blir vandringspokaler hos ovana djurägare. På vilket sätt är detta ett bra djurskydd.
    I Skåne län t ex finns en femtedel av Sveriges djur på en sjättedel av Sveriges gårdar. Det gjordes 1500 djurskyddskontroller 2013 varav ca 1000 var från anmälningar. Av dessa anmälningar var ca hälften obefogade. I denna statistik ingår hundar katter och undulater mm. Så av Skånes 15000 gårdar med ca 700 tusen svin, nötkreatur och får gjordes max 500 kontroller. Är det Sveriges bästa djurskydd?

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.