Är vi jämställda?

Jag läste en artikel i en tidning under helgen. Den beskriver att en kvinna ville hyra en festlokal och boende för att fira sitt och sin partners bröllop. De fick inte hyra lokal eller boende eftersom de var homosexuella. Fallet är anmält till Diskrimineringsombudsmannen och ska avgöras i Tingsrätten om det är diskriminering eller inte. Jag tycker att det är sorgligt att läsa artiklar som dessa. Vi befinner oss i år 2016 och framställer oss som ett av världens mest jämställda länder. Hur kan man då nekas att hyra lokal och boende bara av den anledningen att man är homosexuell. Ägaren av lokalen och boendet hävdar att hennes religiösa tro inte tillåter henne att hyra ut till homosexuella människor. Givetvis har man sin fulla rätt som näringsidkare att neka personer men då ska det ske på goda grunder, inte av diskriminering.

Elisabeth Björnsdotter Rahm (M)

Kommentera

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>