Lycksele i topp!

En stor undersökning har gjorts på 178 akutvårdseneheter runt om i vårt land och 17000 personer har fått ge sin syn på vad de anser. Det är en stor enkätstudie och den visar med stor tydlighet att majoriteten är nöjda med den vård man får på sin akutvårdsenhet. I Västerbotten fick Lycksele akutmottagning bäst omdöme och det är positivt att lyfta fram när många är så kritiska till landstinget i stort idag. Det är av stor betydelse att vi har en välfungerande akutmottagning där man får akut hjälp när behovet uppstår. Det är också av stor betydelse att man söker akutmottagningen när man har ett akut behov av vård och inte använder akutmottagningar för att få vård som inte är akut och kan vänta till nästa dag. Det har varit stora debatter i media när akutverksamhet lagts ned och människor får åka allt längre för att få hjälp. Det är inte en framtid vi vill ha och vi måste därför använda våra verksamheter på rätt sätt så att vi kan behålla våra medarbetare och ge dom möjligheter att använda sin kompetens på rätt sätt.

Elisabeth Björnsdotter Rahm (M)

Kommentera

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>