Viktigt med tidiga signaler

AFA försäkring har tagit fram statistik som med stor tydlighet visar att kvinnor är dubbelt så ofta långtidssjukskrivna än män. Det är främst inom sektorerna restaurang och förskola som vi återfinner de flesta kvinnor som är långtidssjukskrivna. Att statistiken så tydligt visar denna skillnad är inte förvånande och det är inte heller en nyhet att statistiken ser ut som den gör. Tidig rehabilitering i form av exempelvis förebyggande sjukskrivning är viktigt för att inte sjukfrånvaron ska bli så lång. Det har ofta gått för långt innan signalerna om ohälsa når berörda parter och då blir uppförsbacken svårare och rehabiliteringen längre.

Elisabeth Björnsdotter Rahm (M)

2 kommentarer

  1. Leif

    Där krävs det krafttag, tvinga ut dom i arbete snabbare. Gissar att det är den slutsatsen ni kommer att komma fram till.

    Att lösa grundproblemet, att folk blir sjuka, sånt brukar ju inte blinda moderater klara av.

    • Elisabeth Björnsdotter Rahm (M) (inläggsförfattare)

      Det är så lätt att kasta sten i glashus och gömma sig bakom skygglappar och inte vilja se hur verkligheten ser ut. Det hade varit klädsamt om du någon gång försökte se utanför din ideologi och se att det finns många nyanser och alla är inte svarta.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>