Våga för att vinna!

Nätverk är betydelsefullt i alla lägen, oavsett om vi pratar föreningsverksamhet eller rent privat. Det är dessutom oerhört betydelsefullt att ha nätverk rent professionellt, att träffa personer i liknande positioner, situationer som kan dela med sig av egna erfarenheter och ge av sig själv för att lyfta andra. Jag har förmånen att vara delaktig i ett nätverk med starka och energigivande kvinnor som har olika positioner i Västerbotten. Nätverket utgår från vår Landshövding Magdalena Andersson och hon bjuder in till träffar med en föreläsare och efter det öppen dialog. Att lyssna på hur en kvinna som Mona Edström Frohm, platschef på Volvo Lastvagnar berätta om sin resa till där hon är i dag var otroligt intressant. När hon fick erbjudande att åka till Brisbane, Australien och vara chef på en stor fabrik tog hon erbjudandet utan att tveka. Att som kvinna ta ett jobb som chef i en så mansdominerad verksamhet i ett land där jämställdhet inte har kommit så långt som i Sverige var verkligen tufft. Vågar man inte så vinner man inget heller.

Elisabeth Björnsdotter Rahm (M)

Kommentera

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>