Invald i Kommuninvests styrelse

IMG_1030I dag har jag deltagit vid Kommuninvest årsstämma på Waterfront Congress Centre i Stockholm och bland annat blivit invald i dess styrelse.

Kommuninvest är en frivillig medlemssamverkan och ägs av ett stort antal svenska kommuner och landsting/regioner. Tillsammans skapar vi genom Kommuninvest bättre lånevillkor än vad var och en av oss kan åstadkomma på egen hand. Genom Kommuninvest kan vi som medlemmar få trygga och konkurrenskraftiga lån och effektiva verktyg för vår skuldförvaltning. Kommuninvest har inget enskilt vinstsyfte utan ska erbjuda medlemmarna de långsiktigt bästa villkoren.

Under dagen har jag även deltagit vid ett antal seminarier och panelsamtal. Jag har t ex berättat om Umeås hållbarhetsarbete. Hållbar utveckling handlar om att använda de gemensamma resurserna medvetet. Det vi gör i dag ska inte få äventyra kommande generationers möjligheter att tillfredsställa sina behov. Det finns olika dimensioner av hållbar utveckling – en social, en ekonomisk och en ekologisk. Flera av de områden som Umeå kommun arbetar med är viktiga delar för hållbarhet. Några av dessa områden är jämställdhet, folkhälsa, miljö, naturvård och tillgänglighet. De tre dimensionerna är lika betydelsefulla och ömsesidigt beroende av varandra. Det räcker inte med att arbeta inom ett område. Först när vi ser helheten kan vi tala om hållbar utveckling

Kommentera

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>