Varför är kvinnor mer sjuka än män?

Jag är ordförande för Moderatkvinnorna i Västerbotten, det innebär inte att jag är en utpräglad feminist  som  slås för kvinnor mot män, men det finns många områden  i vårt samhälle där det är stora oförklarliga skillnader mellan  kvinnor och män och jag tycker det är viktigt att vi kan diskutera dessa skillnader och försöker påverka dessa.

Nästan två av tre sjukskrivna är kvinnor. Denna skillnad påverkar förstås både inkomster och lönenivåer. Om sjukfrånvaron hade varit jämnt fördelad skulle inte heller inkomstskillnaden mellan män och kvinnor ha varit så stor.
 
Det finns ytterligare en risk för kvinnor. Om arbetsgivare räknar med att de kommer att vara mer frånvarande från arbetet än män finns en påtaglig fara för att kvinnor halkar efter i karriären och löneutvecklingen. Därför är det viktigt att bekämpa de strukturella faktorer som ligger bakom den högre sjukfrånvaron bland kvinnor.
 
Det krävs framförallt ökad kunskap om varför kvinnor är mer sjuka och vad man kan göra åt de skillnader som finns. Därför har regeringen avsatt 41 miljoner kronor till tre olika projekt som rör kvinnors sjukfrånvaro.
Det är en viktig signal att vår regering vill försöka komma tillrätta med problemet
 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.