Glädjande att Lycksele ligger på plus

 

 
Lyckseles befolkning ökar med tio personer under det första halvåret. Det är positiva siffror för Lycksele och det är bara att hoppas trenden håller i sig. Det gäller att kommunens ledning arbetar hårt för att trenden inte vänder och vi ser en ökad utflyttning istället.
Det är tuffa ekonomiska tider för alla just nu och stora besparingar sker bland annat inom den offentliga sektorn. Skolor läggs ned och lärare blir utan jobb. Jag lyssnade på en av lärarförbundets ansvariga som ansåg att bara för att det är finansiell kris just nu så innebär det inte att barnen behöver dra ned på sina kunskaper och få mindre utbildning. Utbildning går inte i konjunktursvängningar. 
Det är viktigt att vi satsar på våra barn och ungdomar för att de ska få en god kvalitet på sin utbildning.
Jag hoppas att Lycksele kommun tycker att våra barn och ungdomar är den framtid vi ska satsa på .
 
Elisabeth Björnsdotter Rahm (M)

En kommentar

  1. Högerspöket

    Du borde uppdatera dig angående minskat behov av ex. lärare. Att behovet av lärare och lokaler minskar när antalet elever minskar borde väl även moderater uppmärksammat.

    Eller kommer ni/moderater att lägga andra förslag inför budget 2010? Om ni Moderater nu inte mäktat med att lägga andra förslag än S sedan valet 2006 blir det endast pinsamt om ni nu antyder något annat.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.