Kvinnor och ledarskap

 

Moderatkvinnorna har nu presenterat ett Moderat Jämställdhetsbokslut. En rapport som visar hur det ser ut med jämställdheten inom Moderaterna. Hur läget är, både i den moderata partiorganisationen, men också på förtroendeuppdrag för moderaterna runt om i Sverige.
 
Det är stora skillnader mellan kvinnor och män på tydliga maktpositionerna inom moderaterna. På nationell nivå, alltså i partistyrelse, i riksdagen och i regeringen finns en god och jämn representation. Men så är det inte överallt. Den stora utmaningen finns på kommunal nivå. Där är skillnaden  tydligast och här finns många hemläxor att göra.
 
När nästan 7 av 10 moderata ordförande i olika kommunala styrelser och nämnder är män, när 8 av 10 ordföranden i kommunala bolag (bostadsbolag mm) är män – då kan ingen vara nöjd!
 
Det är spännande att Moderatkvinnorna gjort detta jämställdsbokslut och jag hoppas fler vågar syna sina strukturer för att vi ska få ett mer jämnlik samhälle.
Inom Moderaterna kommer vi att arbeta hårt med denna fråga för att blandannat försöka få fler kvinnor att engagera sig politiskt och på så sätt bli förbileder för andra kvinnor.
 
Elisabeth Björnsdotter Rahm (M)

2 kommentarer

  1. Linda Forsgren

    hej detta med jämställdhet tycker jag verkligen är ett intressant ämne och hur man ska jobba för att få ett jämstält samhälle, har själv varit på kurs via Iogt nto och det finns många sätt och ider men hur ska man få det att funka i värkligheten ?

  2. Cyréne

    hej!

    Ja! så är det och det är bra att du belyser det igen……Det är bara genom utbildning som vi kvinnor kommer att kunna tackla männen hur vi ska komma fram i possitioner i våra kommunala partier…..Det är inget nytt, men man blir förvånad att det inte har blivit bättre på de 10 år jag har vart aktiv i (M) Vännäs…
    Vi M-kvinnor måste jobba mer på detta??????

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.