Syns vi inte så finns vi inte!

Jag har fått feedback på min senaste blogg både skriftligt och muntligt och det uppskattar jag. Det visar att frågan om jämstäldhet är viktig och att det finns mycket kvar att göra

Sverige har länge varit en förebild för många andra länder, men fortfarande har kvinnor och män inte lika möjligheter. Jag vill att både män och kvinnor ska ha samma förutsättningar till arbete och egen försörjning. Det handlar om att ha samma möjligheter att komma in på arbetsmarknaden och att kunna stanna kvar och utvecklas där och att kombinera arbetsliv med familjeliv. Det handlar också om att avskaffa de så kallade ”delade turerna”, rätt till arbetskläder inom vård och omsorg, ge bättre vård till kvinnor, minska våldet mot kvinnor och se till att det finns fler arbetsgivare för kvinnor att välja mellan, och att fler kvinnor vågar starta och driva företag i framtiden.
För att ett land ska kunna växa och utvecklas krävs att man tar tillvara hela befolkningens kunskaper och kompetens. Varje individ kvinna som man, ska ha möjlighet att utveckla sin begåvning inom just de områden där man har de bästa förutsättningarna oavsett kön. Därför är jämställdheten en mycket viktig faktor för tillväxten. Och Sverige behöver både tillväxt och mer jämställdhet.
 
Jag tror att vi hela tiden måste jobba utifrån ett jämställdhets perspektiv och alltid ifrågasätta skillnaderna.  Är frågan inte uppe på agendan finns det inte! 
 

Elisabeth Björnsdotter Rahm (M)

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.