Stor region innebär nedläggning av Lycksele

 

Jag måste fortsätta på Edward Riedls inlägg om stor region och Lycksele lasarett. Jag känner samma oro som Edward och jag sitter dessutom med i en av arbetsgrupperna inför denna stor region och ser hur arbetet fortskrider.  För att vi ska få ett väl fungerande universitets sjukhus i Umeå behövs ett större underlag av akuta patienter och då kommer Södra Lappland att bli inkluderad i detta underlag.
Får vi ett regimskifte valet 2010 (gud förbjude) kommer den S-märkta regering att införa en region direkt. Det innebär att Lycksele lasarett blir en stor vårdcentral med  inneliggande patienter, ingen akutverksamhet, inget BB, enbart enklare dagkirurgi. Detta är för mig en katastrof. Vi kommer i så fall att ha Sveriges sämsta tillgänglighet till akutsjukvård och få åka Långa långa sträckor i bil. Vad betyder stor region för sjukvård? Var finns patientsäkerheten?

Elisabeth Björnsdotter Rahm (M)

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.