Vi måste stå upp för Lycksele

 

Företagarna i Lycksele har skrivit en insändare i VK i dag. Ett öppet brev till landstingspolitikerna om Lycksele. En välskriven och konkret beskrivning av det dåliga styret som pågår just nu i Landstinget Västerbotten. Jag skulle önska att många fler engagerade sig och tyckte till om hur vår framtida sjukvård ska se ut. Vi kan inte sitta still och tiga om dåligt skötta finanser som leder till en stor nedrustning av akutsjukvården i inlandet. Jag håller med Företagarna i Lycksele om beskrivningen av betydelsen av en väl fungerande akutsjukvård i Lycksele. Vi behöver BB och akutsjukvård för att få ett stabilt företagsklimat i inlandet. Vi behöver utbildningsplatser och avsättning för dessa på hemmaplan för att vi inte ska få ett minskat befolkningsunderlag. Jag hoppas att vi som vill bo kvar i Lycksele med omnejd förstår betydelsen av akutsjukvården och ett levande företagsklimat.
 
Elisabeth Björnsdotter Rahm(M)

En kommentar

  1. Kronor och ören

    Mer konkreta förslag med ekonomiska förtecken behövs för att förbli trovärdig. Självklart är det alla inlandspolitikers
    ambition att akutsjukvård och BB blir kvar för att Lycksele lasarett skall förbli komplett. Mem med hänsyn till den becksvarta ekonomin är Företagarnas bevisade rädsla för lasarettets överlevnad befogad. M:s negativa förhållningssätt till ”storregion” är även den på sin plats.

    Det som återstår blir då konkreta ekonomiska förändringar
    som beskrivs i kronor. Att lite naivt ”tycka” lite hittan och dittan räcker inte. Var tydlig för att bli trovärdig.
    Beskriv vilka områden inom Landstinget som skall bidra till att både ekonomin och Lycksele lasarett skall förbli trovärdigt. Glöm inte de gigantiska årliga underskotten
    och det egna kapitalets betydelse. Är det rimligt att ni Moderater glömmer bort ert eget ansvar när det gäller ex. Landstingets ekonomi?

    Lycka till.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.