Ideologi eller sunt förnuft?

 

Jag har inte varit politiska aktiv i mer än fyra år, det började med att jag fick ett brev hem där det stod att jag var nominerad till provval i landsting och riksdag, längst ned på brevet satt en liten Post-it lapp med texten, det vore bra om du gick med i partiet först!
Jag har efter det upplevt mycket spännande inom politiken och en av sakerna är att träffa alla engagerade väljare runt om i länet. Vad som är lite trist är att det ibland kan bli väldigt ideologiska diskussioner vilket tenderar till att bli rent dumdristiga diskussioner. Vem tjänar på att vara  ultra moderat eller en grå sosse? Jag tycker det är intressant att lyssna på andra partiers åsikter och tar gärna en diskussion om varför man tycker si eller så. Däremot  blir det en väldigt ensidig diskussion när man träffar dessa fullblods ideologer som inte kan se något positivt med en annan parti färg. Vi borde ha kommit så långt i vår utveckling att livet aldrig är svart eller vitt, ofta står man där i gråzonen och tar ett steg till höger och ett till vänster.
Jag har de senaste dagarna diskuterat landstingspolitik  med några människor som inte har samma partifärg som vad jag har och vi hamnade rätt snart i ideologi, därifrån var det svårt att fortsätta en bra diskussion, det var bara att lägga ned! Jag är övertygad att om många lyfte blicken och såg omvärlden som den verkligen ser ut så skulle vi kunna komma till betydligt bättre politiska beslut.
 
Elisabeth Björnsdotter Rahm (M)

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.