Människohandel en grov kränkning!

 

 

Människohandel är en ytterst allvarlig kränkning av den enskilda individens människovärde och rätt att få bestämma över sitt liv och sin kropp. Trots det är mellan 600 000 till 800 000 människor varje år offer för människohandel runt om i världen.  I första hand är det kvinnor och flickor som faller offer för människohandel, men det förekommer även att pojkar och män blir utsatta för prostitution och människohandel för sexuella ändamål.

 

Handeln med människor är tyvärr en lukrativ verksamhet. De som upprätthåller människohandel och prostitutionen gör det för att det finns en efterfrågan. Människohandelns orsaker är komplex men har ofta gemensamma nämnare som fattigdom, brist på jämställdhet, arbetslöshet m.m. även om orsakerna till att personer blir utsatta för människohandel inte ser exakt likadant ut överallt i världen.

 

Människohandeln är en av de grövsta organiserade brottsligheterna och kommer på tredje plats av organiserad brottslighet i världen, efter handel med narkotika och vapen

Vi måste göra gemensam sak för att försöka förhindra denna organiserade brottslighet och det första steget är att minska efterfrågan.

Elisabeth Björnsdotter Rahm (M)

 

En kommentar

  1. S. Arkastisk

    Okej, vad menar du nu? Första steget är att minska behovet?
    Kastrera pedofiler är ju det första jag tänker på… men du kanske menar att män i största allmänhet borde kastreras? För efterfrågan bygger ju på ett behov och det är ju svårt att minska på behovet annars… om du inte nu hade tänkt starta statliga bordeller.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.