Internet en ingång till brottslighet

 

 
 
Internet, detta fantastiska medel, har också blivit ett verktyg för förövare som söker att komma i kontakt med barn och unga i avsikt att utsätta dem för brott. Brottsförebyggande rådet, Brå, visade nyligen i en undersökning att c:a 40 procent av alla flickor i årskurs 9 hade tillfrågats om sexuella tjänster eller fått sådana förslag från okända vuxna på internet under det senaste året. Ingen del av samhället får blunda för denna utveckling.
 
I Norge har en arbetsgrupp presenterat en rapport:”Forebygging av internettrelaterte overgrep mot barn” som har ett stort antal konkreta förslag för att förebygga att barn och unga utsätts för sexuella övergrepp i samband med sin användning av internet. Syftet är också att förhindra att bilder på sådana övergrepp sedan sprids på nätet. Genom ett ovanligt beslut har ländernas justitieministrar därefter bett sina respektive länders rikspolischefer att gemensamt och på grundval av rapporten ta fram en strategi för stärkt nordiskt polissamarbete när det gäller att förebygga internetrelaterade övergrepp mot barn.
Detta är ett klokt beslut och leder till stärkt  nordiskt polissamarbete mot internetrelaterande övergrepp mot barn
 
Elisabeth Björnsdotter Rahm (M)

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.