Effektivt akutsjukhus i Lycksele

 

Lycksele lasarett, vårt akutsjukhus i Västerbottens inland. Ett akutsjukhus som ligger nog så ocentralt om man bor i Tärnaby, Sorsele eller Dorotea. Vi har lärt oss acceptera avstånden och kan förhålla oss och planera utifrån att det är en lång transport sträcka. Det gäller den ambulansjukvård vi har i inlandets alla kommuner också. Om en ambulans åker från Vilhelmina till Lycksele med en akutpatient så är Vilhelmina borna utan ambulans i cirka fyra timmar. Det kan vara en lång väntan för en svårt sjuk Vilhelmina bo. Ska vi centralisera ännu mer och flytta all akutsjukvård till Umeå blir transporterna ännu längre, betydligt fler och många patienter får en lång väntan på akut hjälp. Det är ingen positiv framtidsvision  för en kommande generation. Ska vi flytta akutsjukvården till Umeå innebär det att vi även flyttar BB och förlossning till Umeå och då gäller bra planering vid barnafödsel.
Jag tycker att vi ska vända på trenden och satsa mer på akutsjukhuset i inlandet och se möjligheterna på det effektiva sjukhuset i inlandet.

Elisabeth Björnsdotter Rahm (M)

En kommentar

  1. Micke

    Det största hotet mot Lycksele lasarett menar jag vara befolkningsutveckling i inlandet. Med den politik som ”din” regering driver kommer inte skatteunderlaget att finnas kvar för landstinget, ej heller kommer några nya arbetstillfällen att skapas utanför storstadsregionerna. Ökad arbetslöshet, sämre vägar och infrastruktur kommer att dra än fler människor från den här delen av landet.
    Vem vill ha ett lasarett utan patienter?

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.