Kvotering en nödlösning!

 

När uppnår vi jämställdhet? Jag har i flera tidigare inlägg poängterat hur viktigt det är att fler kvinnor engagerar sig både politiskt och i sin vardag. Det är viktigt att vi har företrädare inom politiken med olika plattformer och som har en stark verklighetsförankring. Vi behöver starka och engagerade kvinnor för att stå som förebilder för andra kvinnor att våga. Innerst inne tror jag inte på kvotering, det ger felaktiga signaler på kompetens och inträdeskrav. Jag vill att vi ska bli accepterade på lika villkor, det är jämlikhet. Vi har en lång väg kvar innan vi nått jämlikhet och därför är det viktigt med förebilder och en profilering av kvinnor. Jag har engagerat mig i Moderatkvinnorna. Vi pratar moderat politik, inget annat, däremot lyfter vi ofta frågor som intresserar kvinnor mer, som engagerar fler kvinnor och som kanske direkt rör kvinnor mer än män. Det är en av anledningen  till att jag har valt att engagera mig inom Moderatkvinnorna där har  jag har stora möjligheter att lyfta de frågor som jag tycker är viktiga för att vi ska få jämlikhet.

Elisabeth Björnsdotter Rahm (M)

2 kommentarer

  1. Britt-Marie Lövgren

    Jag är ingen älskare av kvotering. Men det existerande systemet som har funnits hittils är ju en variant på kvotering.

    Män väljer sina likar dvs andra män. Det finns väl ingen vettig förklaring till varför kvinnorna har bättre resultat när det gäller studier etc men män fortfarande har både de bästa jobben och de högsta lönerna, om det inte är för kvotering av män.

    Har inte också moderaterna infört någon typ av varannan damernas rekommendation på sina listor?

  2. Elisabeth Björnsdotter Rahm (M)

    Svar till Britt-Marie Lövgren (2009-10-05 12:26)
    Jag instämmer med dina åsikter. Hur vi ska uppnå jämlikhet är svårt att förstå med rådande system! Jag tycker det är viktigt att inte blunda för problemet utan ständigt arbeta för jämlikhet. Vi har liksom nästan alla andra partier också varannan damernas på våra listor. Ett steg i rätt riktning!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.