Lycksele i fokus!

 

Lycksele kommun är i fokus, det flyttar in familjer tack vare att de sett körslaget i TV.  Vi har inte många lediga bostäder att erbjuda, vilket i sig är ett positivt problem. Trots att det just nu är förhållandevis stor arbetslöshet i Lycksele så finns en ljusning i sikte inom kort. Det är många som tror på Lycksele och det måste vi fortsätta arbeta med.
Hur resonerar man inom landstinget när det gäller Lycksele och inlandet? Här har man inte samma tro, och definitivt inte en positiv tro på Lycksele. Landstinget tycker exempelvis att det är bättre att skicka alla inlandets öronpatienter till Umeå istället för att skicka en doktor till Lycksele. Rent ekonomiskt är det oförsvarbart, rent samhällsekonomiskt jätte tufft, rent miljömässigt helt fel!
Det är billigare, effektivare och mer rätt för miljön att skicka en doktor till Lycksele istället för alla patienter till Umeå.
Landstinget har ett ansvar att tänka hela Västerbotten.
 
Elisabeth Björnsdotter Rahm (M)

6 kommentarer

  1. patient

    Helt klart rätt tänkt! Men varför görs inte detta redan idag? Anser yrkeskåren läkare det vara jobbigt att resa dessa mil till Lycksele?? Fjäskas det för mycket med läkare? Kan det vara på sin plats kanske att agera som arbetsgivare,visa sin makt landstinget?? Med insikt i landstingspolitik kanske du sitter inne med svaret, vore intressant om du ville komentera detta. Kanske någon från andra sidan typ socialdemokrat har lust att och kan besvara detta, om denna blogg läses av sossar förstås.

  2. Elisabeth Björnsdotter Rahm (M)

    Svar till patient (2009-10-28 05:26)
    Som arbetsgivare förväntar man sig en rak och tydlig styrning. Det är tyvärr inte lika enkelt att diktera läkares förutsättningar som det är att diktera övrig personals. Jag önskar precis som du att landstinget som arbetsgivare satte ned foten och gjorde klart att detta är regler som ska följas.

  3. Elisabeth Björnsdotter Rahm (M)

    Svar till patient (2009-10-29 04:58)
    Jag har lyft frågan ang. öronmott. i Lycksele vid två tillfällen i landstingsfullmäktige det senaste året och kommer att lyfta frågan igen i november. Det är tufft att arbeta i opposition och försöka ställa krav på handling, ansvar och framför allt svar från en styrande majoritet. Landstinget kan inte kan tvinga doktorer att åka till Lycksele.Däremot skulle landstinget ställa krav på verksamheter göra sitt uppdrag på ett ekonomiskt och effektivt sätt.

  4. patient

    Jag ifrågasätter inte ditt engagemang och ditt hjärta för Lycksele. Vad jag ifrågasätter är landstingets flathet. Vid fasta tjänstetillsättningar bland läkare är det bara att i befattningsbeskrivnigen skriva in tjänstgöring på motagning i Lycksele pga miljöaspekten.Passar inte galoschen kanske sökande läkare ska söka sig till ett annat landsting. Så fungerar arbetsmarknaden i stort. Hoppas nu att du får framgång i November, Lycka till!!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.