Satsning på skolan!

 

Skolbarnen i många kommuner i Sverige får nu ta del av en kraftfull satsning som regeringen gör för att förbättra svenska elevers kunskaper i matematik. Kommunerna delar på 87 miljoner kronor i bidrag för olika matteprojekt. Konkurrensen om projektpengarna har varit stenhård, många elever kan nu glädjas åt en rejäl chans att höja sina kunskaper i matte. Regeringens satsning når kommuner från norr till söder och är ett led i att förbättra skolelevernas kunskaper i matematik. Satsningen görs mot bakgrund av de internationella rapporter som visar att svenska skolbarns kunskaper i ämnet har blivit sämre. Såväl sett mellan de olika mätningarna som i förhållande till skolelever i andra länder. Intresset för att få ta del av projektpengarna har kanske just därför varit så ofattbart stort.
Totalt har Skolverket fått in över ett tusen ansökningar med ett sammanlagt sökt belopp på över en miljard. 237 projekt har beviljats pengar och de får nu dela på nästan 87 miljoner kronor. Våra barn är värda den bästa skolan. Det är därför glädjande att regeringen fortsätter sina massiva satsningar på kunskap. Det är att rusta våra barn för framtiden.

Elisabeth Björnsdotter Rahm (M)

3 kommentarer

  1. Magistern

    Men Elisabeth. Varför kommenterar du inte den idag största och viktigaste skolfrågan? Nämligen förstatligandet av den svenska skolan. Är det endast FP som fått upp ögonen?

  2. Magistern

    Konstaterar att du undviker att kommentera FP:s utspel om att förstatliga den svenska skolan. Du nämner ordet kvalitet. Tror du det är rimligt/möjligt att skolpolitiker i Lycksele tillsammans med kommunala tjänstemän kommer att klara av detta? Både du och jag vet svaret. Ett seriöst ställningstagande om detta är på sin plats. Att Centern inte förordrar en statlig styrning av skolan förpliktigar än mer att de borgerliga sätter ned foten. Du kan vara den katalysator som markerar detta. Vad väntar du på?

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.