Hälsoval för medborgarnas bästa!

 

Den första januari 2010 inför Västerbottens läns Landsting vår variant av Hälsoval. En variant av vårdval där patienten i princip får sin pott med pengar och gör sitt aktiva val att välja vårdgivare inom primärvåden. Vårdval finns redan etablerat i Stockholm, Västra Götaland , Halland mfl. Det finns många goda exempel att lära av och många fallgropar att undvika genom att studera andra landsting. Vårt eget landsting har förhalat hela denna process på alla tänkbara sätt genom att hitta på ursäkter att vi inte ska hasta fram ett beslut, vi ska avvakta. Ja, jag har hört allt detta tidigare. Istället presenteras alla fullständiga fakta den 15 december detta år och vårt vådval, Hälsoval Västerbotten ska träda ikraft den 1 januari 2010. Det ger alla vårdgivare ca två veckor att besluta hur/om man ska fortsätta sin verksamhet eller inte. Jag tycker detta är så trist att ideologin blir så synlig. Den styrande majoriteten är inte intresserad av fri etablering och privata aktörer inom vårt landsting. Privata aktörer kan leda till konkurrens och det är inte av godo. Varför inte se till medborgarnas bästa istället för till organisationens!
 
Elisabeth Björnsdotter Rahm (M)

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.