Vi behöver inte denna mediafokusering!

 

Ständigt denna media fokusering kring dödsfall i influensan. Varje år avlider mellan 1500-2000 personer i Sverige av den årliga influensan och det orsakar sällan stora rubriker. Som situationer ser ut nu så är det fler som drabbas och blir sjuka i den ”nya” influensan  men de flesta behöver inte sjukhusvård dessutom   är det företrädesvis lite yngre människor som drabbas av den ”nya” influensan H1N1 men det är i antal väldigt få som dör. Jag vill på inga sätt låta inhuman att jag inte har sympatier för de som drabbas eller med anhöriga till de som drabbas men det får alltför stora proportioner i media. Det är ingen som mår bättre av att läsa skräck propaganda och bli uppjagade av alla artiklar om allvarliga insjuknande.  Vaccineringen mot H1N1 pågår för fullt i hela länet och jag hoppas att alla tar chansen att ta sin spruta. Inte minst för att minska smittspridningen.
Elisabeth Björnsdotter Rahm (M)

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.