Tåg från Umeå till Lycksele!

 

Inom snar framtid är det återigen möjligt att åka tåg mellan Lycksele och Umeå. En bra satsning på vår infrastruktur. Jag ser framemot en väl anpassad tid tabell och en bra prisbild som lockar fler att bo i Umeå men jobba i Lycksele eller tvärtom.  Alla studenter som läser på universitetet i Umeå  kan bo kvar i Lycksele  Jag ser fram emot en tidtabell som dessutom underlättar för alla våra patienter i Västerbotten  att ta sig från Umeå till vårt sjukhus i Lycksele för att snabbt och effektivt  få sin behandling eller operation. När jag läser artikeln om tågtrafiken på VK:s hemsida och ser flera av kommentarerna så blir jag fundersam över många av inläggen. Varför ska vi automatiskt ta förgivet att det blir vi i inlandet som ska åka till Umeå. En tåg trafik som denna öppnar möjligheterna till en lika stor pendling från kusten in till Lycksele och inlandet. Vi måste se möjligheter att utveckla vår kommun och få våra  ansvariga att se samma sak!    
Elisabeth Björnsdotter Rahm (M)

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.