Vi måste ta tag i vår framtid.

 

Jag kan inte låta bli att fundera över framtiden för vårt sjukhus. Jag har skrivit så många inlägg om detta och om olika händelser som rör Lycksele Lasarett. För att upprepa ett tidigare inlägg så är det ständigt ett naggande i kanten och det är en ständig kamp för att få behålla ett akutsjukhus i inlandet. Hur länge ska detta fortgå? Hur länge ska vi skriva protestlistor och demonstrera för att visa vad vi tycker. Jag tror att vi inom kort kommer att behöva tänka om helt. Ska vi behålla sjukvård och ett akutsjukhus i inlandet är driftsformen det stora frågetecknet. Inför varje budgetläggning på landstinget frågar tjänstemännen sina politiker, får vi lägga ned Lycksele? Fram till nu har alla politiker sagt nej!
Alternativ driftsform tillsammans med ett avtal med landstinget att tillhandahålla vård och omsorg till inlandets befolkning är ett alternativ inför en framtid. Då kan vi fortsätta med den effektiva och förstklassiga sjukvård vi gör idag och samtidigt profilera oss ännu mer i Sverige/Europa för att få ett ännu större patientunderlag.
Det är bättre att vi själva presenterar en hållbar lösning istället för att vi blir inbesparade!
 
Elisabeth Björnsdotter Rahm (M)

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.