Fråga som berör hela inlandet!

 

Jag funderar mycket på hur vi ska kunna påverka vår framtid i Lycksele och i inlandet. Eftersom jag inte har planer att byta bostadsort vill jag gärna se att det finns möjligheter att fortsättningsvis ha tillgång till service, arbete, affärer, skola och allt annat vi behöver för en bra livskvalitet. Näringslivet är på fram marsch, det kommer att skapas många nya arbetstillfällen inom kort och det är positivt för hela vår inlandsregion. Finns det arbetstillfällen kommer skatteintäkter och vi kan finansiera en del av år välfärd. Trots detta har jag svårt att tro att landstinget i Västerbotten prioriterar att satsa mer pengar på sjukvård i inlandet. Jag är åter på nya tankesätt, vi har ett akutsjukhus med hög kvalitet och standard, med kompetent personal och med en vilja att utveckla. Det borde vara grundplåten till att driva ett akutsjukhus med andra driftsformer där det viktigaste är att tillgodose god hälso och sjukvård, inte lägga tid på ineffektiv administration, dyra resor för att sitta av ett sammanträde eller andra onödiga kringkostnader. Jag funderar kring att bilda bolag som driver sjukhuset, precis som man gjort på många andra ställen i Sverige och med bra resultat. Detta är en stor fråga som berör hela inlandet.
Elisabeth Björnsdotter Rahm (M)

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.